ZAKAJ JE S TEČAJEM TUJEGA JEZIKA PAMETNO ZAČETI POLETI?

Dopuuuuuuust!

Prišel je čas, ko v svoje koledarje zadovoljno beležimo datume zasluženega dopusta, zraven narišemo še en sonček pa še malo pobarvamo z modro, da bo čim bolj podobno morju. Le redko kdo pa v poletnih mesecih načrtuje začetek jezikovnega tečaja ali kakršen koli drug začetek. To pa ja spada v september, a ne? Pomislite še enkrat. Morda pa imajo začetki v poletnem času svoje prednosti? Naj vam jih nekaj zaupamo.

Septembra presenetite

Poleti se včasih zdi, kot da gredo vsi na dopust za cele tri mesece. Nihče se ne želi vezati s kakšnimi roki ali začeti s čim novim. Bodite to poletje drugačni. Začnite z učenjem jezika, ki si ga že dolgo želite znati ali pa katerega znanje bi vam prišlo zelo prav. Pomislite, kakšno prednost boste imeli pred sodelavci septembra, ko bodo vsi s tečaji šele začenjali in bodo obenem dodatno obremenjeni z vsemi drugimi začetki v službi. Občutek zadovoljstva in samozavesti bo zagotovo neprecenljiv in vas bo obenem dodatno motiviral, da prisluženo prednost pred drugimi ohranite.

Prazne ceste vam podarijo čas – pametno ga izkoristite!

Preživite veliko časa v avtu ali na avtobusu na poti v službo in domov? Ali ponavadi vsaj pol ure na dan v koloni avtomobilov menjate iz prve v drugo prestavo? Poleti je situacija v prometu malo drugačna. Prazne ceste pot na delo naenkrat skrajšajo za nekaj minut. Zakaj ne bi podarjenih minut porabili za pridobivanje novega znanja? Če si boste po službi vzeli še nekaj časa za trening tujega jezika, boste doma še vedno veliko prej, kot bi bili sicer v času prometnih konic.

Neobremenjena glava shrani več

Poletje je pri večini čas, ko lahko v službi pospravite in uredite tisto, za kar čez leto ni bilo časa. Manj je elektronske pošte, manj je sestankov, teme pogovorov so lahkotnejše. Zdi se, kot da bi tudi stvari v glavah malo pospravili in uredili misli; naenkrat se najde nekaj dodatnega prostora. Izkoristite to stanje: neobremenjenost in manj motečih dejavnikov v okolici lahko znatno pospešita napredek pri učenju tujega jezika.

Poletne akcije! Privarčujte.

Poletje je nizka sezona tudi za večino jezikovnih šol. Zato v poletnih mesecih pogosto organizirajo kratke intenzivne jezikovne tečaje ali pa tečajnikom ponudijo različne akcije. Tako lahko pridete do želenega jezikovnega tečaja veliko ugodneje. Če želite jezik nadgrajevati tudi naprej v jeseni ali še dlje, lahko ob nakupu daljšega jezikovnega tečaja privarčujete tudi v naslednjih mesecih.

Pojdite za teden ali dva preizkusit in utrdit svoje znanje

Smiselno je, da za svoj dopust izberete destinacijo, kjer govorijo jezik, ki se ga učite. Na jezikovnem področju boste od potovanja odnesli veliko več, če se boste že pred odhodom seznanili z jezikom in začetka tečaja ne boste preložili na čas po potovanju. Tako boste lahko vadili ustaljene fraze, nadgrajevali besedišče, ponotranjili slovnična pravila … Vse naučeno bo dobilo smisel in marsikdaj se boste smejali, da ste se nečesa morali doma učiti na pamet. Domov boste prišli oboroženi z novimi frazami, in sicer s tistimi z ulice in ne iz knjig. Poznali boste živ jezik. Po povratku pa le nadaljujte s tečajem, razen če ste se na potovanju spoprijateljili z domačinom, ki bo ob rednem stiku prek različnih medijev lahko nadomestil vlogo vašega jezikovnega trenerja.
Če niste eden tistih, ki dela v panogah, ki imajo glavno sezono poleti, ne oklevajte. Izkoristite čas dopustov in mirnejših glav za jezikovni trening. Oglasite se nam in preživite to poletje v naši družbi.

< td class="wsite-multicol-col" style="width:76.376811594203%; padding:0 15px;">

DEANA JEZERŠEK

VODJA IZOBRAŽEVANJA IN RAZVOJA
deana@languagesitter.si | www.languagesitter.si

languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: