Ubijte dve muhi na en mah!


Avtor: ŠPELA PIRC
​Vedno znova in znova našo jezikovno agencijo obiščejo stranke, ki si želijo izboljšati znanje tujega jezika oziroma usvojiti nov jezik, vendar jim tempo življenja na žalost tega do zdaj ni omogočal. Pri večini služba namreč predstavlja večino njihovega življenja, v tistih nekaj večernih uricah pa se želijo tako kot večina izmed nas posvetiti družini in prijateljem, pospraviti stanovanje, skuhati večerjo, peljati psa sprehod … in si seveda vzeti čas tudi zase. LanguageSitter® je tako velikokrat njihov zadnji izhod v sili.
Luka Jezeršek

LanguageSitterjevi® jezikovni treningi se prilagajajo posamezniku in ne obratno.
Pri LanguageSitterju® se zavedamo, kako težko je ob vseh obveznostih najti čas za učenje tujega jezika, zato se naši jezikovni treningi prilagajajo posamezniku in ne obratno, o čemer je v prejšnjem blogu pisala naša LanguageSitterka® Manca. Toda kako naša metoda deluje v praksi? V tokratnem zapisu vam predstavljamo le nekaj zgodb o tem, kako so naše stranke časovno in predvsem krajevno prilagodljivost LanguageSitterjevih® tečajev izkoristile do maksimuma.

Fitnes, savna in jezikovni trening angleščine? Count Me In!

Radijska in televizijska voditeljica Jerica Zupan si je v konec prejšnjega leta zadala kar dva pomembna cilja: želela je izgubiti odvečne kilograme in izboljšati svoje znanje angleškega jezika. Ker je imela včasih težave s koordiniranjem obeh projektov, se je odločila, da bo izkoristila LanguageSitterjevo® krajevno prilagodljivost ter učilnico zamenjala za fitnes in savno. Iz prve roke vam povem, da učenje jezika ob dvigovanju uteži in potenju v savni ni bilo še nikoli tako zabavno in zanimivo. Z Jerico nisva le združili prijetnega s koristnim, najpomembnejši dosežek je bil, da je Jerica izgubila strah pred govorjenjem v javnosti, kar je bil na začetku zanjo trd oreh. V udobju učilnice in pogovoru z osebo, s katero ste sproščeni, je namreč vse veliko bolj enostavno. Za največje zmage pa je treba hočeš nočeš zapustiti cono udobja – torej, zakaj ne bi zapustili klasičnih učilnic in se z jezikovnim trenerjem odpravili v fitnes, savno ali celo na bazen?   
Jerica Zupan

Zakaj ne bi zapustili klasičnih učilnic in se z jezikovnim trenerjem odpravili v fitnes, savno ali celo na bazen?

Na jezikovnem treningu se lahko tudi kuha?

Gostinec Anže Pavlin je velik ljubitelj kuhanja, zato sta se z LanguageSitterko® Nino odločila, da si bosta popestrila jezikovni trening angleščine na malce drugačen način. Res je, da naša kuhinja na Litostrojski najverjetneje ne bi zadovoljila potreb Gordona Ramsayja, vendar je ravno dovolj velika in uporabna, da sta Nina in Anže med tečajem angleščine skuhala zelenjavno juho, ki smo jo z veseljem poskusili tudi ostali člani ekipe LanguageSitter®. Ne le da je bila juha nadvse okusna, Anže je jezikovni trening angleščine združil s svojim hobijem in se tako na zabaven način priučil uporabnega besedišča in fraz.
Anže Pavlin

Nina in Anže sta med tečajem angleščine skuhala zelenjavno juho, ki smo jo z veseljem poskusili tudi ostali člani ekipe LanguageSitter®.

Fahren wir nach Graz!

Le kdo se ne spomni televizijske voditeljice Špele Jereb, ki se je z LanguageSitterjevo® pomočjo v dveh mesecih naučila nemškega jezika dovolj dobro, da je v nemščini opravila razgovor za službo? Ker je z jezikovnim treningom nadaljevala tudi po uspešno opravljenem intervjuju, sem jo za nagrado odpeljala na šoping v Gradec, natančneje v Primark. Izlet je bil več kot odlična preizkušnja za Špelo, ki je v Gradcu svoje znanje nemščine lahko preverila v komunikaciji z maternimi govorci nemščine. Izvrstno se je izkazala pri naročanju kave in plačilu računa na blagajni. Celotno pot do Gradca in nazaj pa sva izkoristili za čvekanje o tem in onem – v nemščini, seveda!
Špela Jereb

Izlet v Gradec je bil več kot odlična preizkušnja za Špelo, ki je v Gradcu svoje znanje nemščine lahko preverila v komunikaciji z maternimi govorci nemščine.

Ženski čvek ob kavi

Katja Pavlič, zmagovalka nagradne igre, ki jo je LanguageSitter® izvedel skupaj s čistilnim servisom Beeping, je 5-urni jezikovni trening nemščine izkoristila svojemu poklicu primerno. Kot lastnica kavarne v središču Celja (in ustanoviteljica lepotnega portala Beautyology) se je učenja nemščine lotila v okolju, v katerem se počuti najbolj sproščeno – v svoji kavarni. Z LanguageSitterko® Manco sta ob srkanju kave in smoothieja na »ženski način« obnovili fraze, ki bodo Katji še kako koristile v komunikaciji z nemškimi poslovnimi partnerji, še posebej pa sta se posvetili pripravi in različnim vrstam kave, ki jih Katja nudi v svoji kavarni. Tudi vi (tako kot jaz ;)) zavidate Manci, ki je imela priložnost ob delu poskusiti najrazličnejše vrste kave?
Kava

Katja Pavlič, lastnica kavarne v središču Celja, se je učenja nemščine lotila v okolju, v katerem se počuti najbolj sproščeno – v svoji kavarni. (Foto: Katja Pavlič)

Lepotni trendi s Karin Škufca

Jezikovni treningi angleščine Karin Škufca, make up artistke in vodje programov ERUDIO BEAUTY, potekajo kar v prostorih ERUDIA BEAUTY, kjer se Karin počuti kot doma. Manekenka in vizažistka ima še iz šolskih klopi slabo izkušnjo z učenjem angleščine, zato je bilo zanjo že od začetka nadvse pomembno, da jezikovni trening poteka v okolju, v katerem se počuti sproščeno in kjer lahko znanje takoj prenese v prakso – torej kar v prostorih izobraževalnega centra. Karin skupaj s svojo LanguageSitterko® Ano odkriva nove lepotne trende na področju ličenja in oblikovanja nohtov, kar Karin vadi kar na Ani in sočasno usvaja besedišče s svojega področja dela.
Karin Škufca

Karin skupaj s svojo LanguageSitterko® Ano odkriva nove lepotne trende na področju ličenja in oblikovanja nohtov.

V restavraciji z najlepšim razgledom v Sloveniji

Lahko si predstavljate, kako nabit urnik ima Luka Jezeršek, žirant oddaje Masterchef Slovenija in vodja Dvora Jezeršek. Ker je Luka strasten kuhar, se je med jezikovnim treningom angleščine pogosto odpravil v kuhinjo, kjer je govoril o pomembnih zadevah, s katerimi se dnevno srečuje. Poleg tega je v angleškem jeziku spoznaval kuhinjski inventar, razpravljal o kuharskih postopkih in ugotavljal, ali pozna izraze za vsa živila, na koncu pa je vadil tudi predstavitev jedi gostom. In najlepši del vsega tega? Okušanje in spoznavanje vin v restavraciji Blejski grad z najlepšim razgledom v Sloveniji – za piko na i pa je vse potekalo v angleškem jeziku!
Bled

Ker je Luka strasten kuhar, se je med jezikovnim treningom angleščine pogosto odpravil v kuhinjo, kjer je govoril o pomembnih zadevah, s katerimi se dnevno srečuje.
Seveda je to le nekaj zgodb naših strank, ki so izkoristile prednosti prilagojenih LanguageSitterjevih® jezikovnih treningov. Naše stranke in njihovi LanguageSitterji® namreč ne poznajo meja pri izbiri lokacij: jezikovni treningi potekajo na sprehodu po centru Ljubljane, v pisarnah in domovih naših strank, na Rožniku, v naših prostorih v ljubljanski Šiški ali pa med vožnjo v avtomobilu. Kot jezikovna agencija se vedno trudimo, da ustrežemo željam strank, saj smo veliki zagovorniki starega pregovora: »Stranka je vedno kralj.«. Če se želite tudi vi počutiti kot kralj (ali kraljica), se učiti jezika s programom, ki se prilagodi vašim željam, ter (seveda zgolj pregovorno) ubiti dve muhi na en mah, potem ne odlašajte in si izberite jezikovni trening po svoji meri.

Špela Pirc

ŠPELA PIRC

KOORDINATORKA IZOBRAŽEVANJA
spela.pirc@languagesitter.si | www.languagesitter.si

languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: