Hitri TEČAJ ANGLEŠČINE


Avtor: ŠPELA PIRC
Učenje tujega jezika velja za potovanje, ki nima konca, vanj pa je treba vložiti veliko energije in časa. Pri LanguageSitterju® se zavedamo, da današnji tempo življenja le redkim omogoča tovrstno investicijo, kljub temu pa si vsi želimo doseči najboljše rezultate v najkrajšem možnem času. Tabletke, s pomočjo katere bi v le nekaj sekundah osvojili katerikoli tuji jezik, znanstvenikom zaenkrat (na žalost) še ni uspelo izdelati. Kaj torej sploh lahko storite, če želite nadgraditi svoje znanje angleškega jezika v najkrajšem možnem času? Naša jezikovna agencija vam ponuja rešitev: hitre jezikovne treninge angleščine!
Čas

Kaj lahko storite, če želite nadgraditi svoje znanje angleškega jezika v najkrajšem možnem času?
Pri strankah, ki se odločijo za hitre jezikovne treninge, je za doseganje želenih rezultatov izrednega pomena, da imajo jasno definirane cilje. Ko govorimo o jasno definiranih ciljih, imamo v mislih situacije, kot so na primer priprava na razgovor v tujem jeziku ali priprava na izpit. Če so vaši cilji zastavljeni dovolj ozko, ne potrebujete obsežnega tečaja angleščine; dovolj je že nekaj ur, v katerih pridobite želeno potrebno znanje, samozavest in povratne informacije, ki vam jih poda usposobljen in izkušen jezikovni trener.

Razgovor za službo

​Potegujete se za novo delovno mesto, bodoči delodajalec pa vas ob povabilu na razgovor nepričakovano obvesti, da bo ta potekal v angleščini. Prva reakcija? Panika! Kako se lahko v nekaj dneh dovolj dobro vsebinsko in jezikovno pripravite na razgovor? Najlažje bi bilo pojesti celoten slovensko-angleški slovar in angleško slovnico. Toda tudi če bi bilo to mogoče, sta tu še samozavest in suverenost v tujem jeziku, ki ju ne smemo podcenjevati, ko je treba v tujem jeziku spregovoriti na razgovoru z novim delodajalcem. Na podlagi potreb naših bivših strank vam v naši jezikovni agenciji ponujamo hitre jezikovne treninge angleščine, ki vam nudijo prav tisto, kar potrebujete: individualni jezikovni trening z usposobljenim jezikovnim trenerjem, ki vas v najkrajšem možnem času pripravi na razgovor. Med jezikovnim treningom boste z LanguageSitterjem® usvojili potrebno besedišče in tematike, povezane z novim delovnim mestom ter podjetjem, pregledali svoj življenjepis in se pripravili na vprašanja, ki jih lahko pričakujete na razgovoru. Tako se boste pred odhodom na razgovor lahko osredotočili le še na to, kaj boste oblekli.
Špela Jereb

Med jezikovnim treningom boste z LanguageSitterjem® usvojili potrebno besedišče in tematike, povezane z novim delovnim mestom ter podjetjem, pregledali svoj življenjepis in se pripravili na vprašanja, ki jih lahko pričakujete na razgovoru.
Ena izmed naših strank, ki smo jo le v 2 mesecih brez predznanja (sicer nemščine, vendar so rezultati enaki tudi pri angleščini) pripravili na razgovor v tujem jeziku, je Špela Jereb, ki je o naših tečajih povedala naslednje:
Picture

Špela Jereb
»Preden se je moj individualni tečaj nemščine začel, je moja jezikovna trenerka sestavila program čisto po mojih željah. Vprašala me je, kakšna literatura mi je všeč, kaj rada gledam po televiziji in kakšno glasbo poslušam. Program je oblikovala samo zame. Kar je super, ker se potem človek res z večjim veseljem poda v učenje. Pravzaprav sploh nisem imela občutka, da se učim. V dveh mesecih so me tako dobro naučili nemško z ničle, da sem dobila svojo sanjsko službo. Res priporočam!« 

Priprava na izpit

​Na našo jezikovno šolo se je v 5 letih obrnilo veliko število strank, za katere je LanguageSitter® predstavljal zadnji izhod v sili. Med njimi je bilo tudi veliko takih, ki so potrebovali pomoč pri pripravi na izpit iz angleškega jezika; zase ali za svojega otroka. Realnost je pogosto taka, da se posamezniki za pomoč usposobljenega jezikovnega trenerja odločijo v zadnjem trenutku, zaradi česar je treba naše stranke na izpite različnih vrst pripraviti v čim krajšem možnem času. 
​Priprave na izpit z našo jezikovno šolo so veliko več kot le t. i. inštrukcije – jezikovni trening angleščine namreč ni zasnovan le na nalogah iz izpita, temveč temelji tudi na strankinih zanimanjih, hobijih in predvsem uporabni vrednosti jezika, saj želimo, da bi stranke začutile angleščino kot sredstvo za sporazumevanje in jezika ne bi dojemale le kot predmet v šoli. Ko gre za hitre jezikovne treninge, je še posebej pomembno, da trening poteka čim pogosteje in da stranka v nadgrajevanje angleščine vloži tudi čas doma, kar pa ne pomeni vedno v obliki domače naloge. Vsakodnevni stik z angleščino lahko dosežemo že s prebiranjem člankov, povezanih s tematiko izpita, poslušanjem glasbe ali pa sproščanjem ob gledanju najljubše TV serije. 
Izpit

Priprave na izpit z našo jezikovno šolo so veliko več kot le t. i. inštrukcije – jezikovni trening angleščine namreč ni zasnovan le na nalogah iz izpita, temveč temelji tudi na strankinih zanimanjih, hobijih in predvsem uporabni vrednosti jezika.
​Ob koncu intenzivnega tečaja angleščine je svojo izkušnjo z LanguageSitterjem® opisala tudi Zinka Letić, mama srednješolca Benjamina, ki se je z našo jezikovno agencijo pripravljal na popravni izpit iz angleščine: 
Picture

Zinka Letič
»Na jezikovno šolo LanguageSitter® sva prišla s sinom, ki je imel veliko luknjo v znanju angleščine, predvsem v konverzaciji. Že pri prvem obisku pri koordinatorki izobraževanja Špeli sva bila oba zelo navdušena in polna pričakovanj. Sin je opravil 15-urni tečaj z LanguageSitterko® Tanjo, za katero ima samo pohvalne besede. Po končanem tečaju je bilo njegovo znanje oz. komunikacija v angleškem jeziku neverjetna. Zelo sem vesela, da še obstajajo take jezikovne šole, ki imajo oseben pristop in se veselijo vseh uspehov skupaj z njihovimi strankami. Vsakomur bi oz. bom priporočila vašo jezikovno šolo.«

Pomemben sestanek ali predstavitev v angleškem jeziku

Ste tudi vi strokovnjak na svojem področju in svoje delo obvladate do potankosti, ko pa pride do izražanja v angleškem jeziku, svoje znanje le stežka pokažete in prenesete na tujejezične sodelavce? Pri LanguageSitterju® se zavedamo, kakšno bolečino povzroča nezmožnost izražanja sebe in svojega znanja v tujem jeziku, zato postavljamo samozavest in sposobnost izražanja svojega mnenja v tujem jeziku na prvo mesto. 
Angleščina je v zadnjih desetletjih nadomestila nekdanji srbohrvaški jezik kot linguo franco, zato se pogosto zgodi, da mlajše generacije »nadvladajo« svoje nadrejene v znanju angleščine, čeprav imajo na področju stroke manj znanja in izkušenj. Omenjene razlike pridejo še posebej do izraza na sestankih s tujejezičnimi partnerji oziroma sodelavci.
Če tudi vas čaka pomemben sestanek oziroma predstavitev projekta v angleškem jeziku, potem bo le nekaj ur z jezikovnim trenerjem dovolj, da se boste opremili s frazami, ki bodo naredile vaš nastop bolj prepričljiv in samozavesten, da boste jezikovno in oblikovno izpilili vsebino predstavitve ter predvsem da boste dobili povratne informacije, ki so pri nastopu v tujem jeziku nezanemarljive. In navsezadnje: na sodelavce boste naredili dodaten vtis, saj je način predajanja vsebine velikokrat veliko bolj pod drobnogledom kot pa vsebina sama.
Luka Jezeršek

Le nekaj ur z jezikovnim trenerjem bo dovolj, da se boste opremili s frazami, ki bodo naredile vaš nastop bolj prepričljiv in samozavesten.
​S podobnim izzivom se je soočil tudi Luka Jezeršek, žirant oddaje MasterChef Slovenija, ki se je pred udeležbo na okrogli mizi na mednarodni konferenci odločil za sodelovanje z našo jezikovno agencijo. O svoji izkušnji je zapisal:
Picture

Luka Jezeršek
»Pri LanguageSitterju® se ne prilagajajo samo časovno, ampak tudi vsebinsko. Vsak posameznik se lahko pri njih nauči ravno tisto, kar potrebuje v določenem trenutku. Pri meni so bili zelo usmerjeni v prakso in uporabnost jezika. Jaz se tega nisem učil za izpit ali certifikat, temveč sem želel pridobljeno znanje angleščine takoj prenesti v prakso. In pri tem so mi zelo pomagali.«
​Če torej tudi vas v bližnji prihodnosti čaka izziv v angleškem jeziku in če hkrati nimate časa obiskovati obsežnega jezikovnega tečaja, ne vrzite puške v koruzo! Pokličite našo jezikovno agencijo in že nekaj ur z našim jezikovnim trenerjem bo dovolj, da boste izziv opravili z odliko. V pisarni vam bomo pomagali jasno določiti cilje, usposobljen jezikovni trener pa vas bo z za vas prikrojenim programom in materiali pripeljal do želenega cilja. 

Špela Pirc

ŠPELA PIRC

KOORDINATORKA IZOBRAŽEVANJA
spela.pirc@languagesitter.si | www.languagesitter.si

languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: