Eno leto spletnih tečajev je za nami

Tečaji prek spleta so v naši redni ponudbi praktično že od začetka našega delovanja. Po navadi so služili predvsem kot plan B, če je stranka morala kam odpotovati ali je kakšen drug razlog preprečil srečanje v živo. Tako smo se v online svet ob začetku pandemije zagnali kar samozavestno. Kmalu smo spoznali, da pri prenosu tečajev na splet ne gre zgolj za spremembo učnega okolja, ampak je potrebnih več prilagoditev tehnik poučevanja in gradiv. S tem spoznanjem smo zagrizli v nov izziv in se začeli redno izobraževati na to temo (npr. kako angažirati udeležence spletnih tečajev, katera spletna orodja so najboljša za pravo dinamiko na tečaju, katere so ključne spletne platforme itd.). Po enem letu rednih izobraževanj in dela online smo sedaj resnično suvereni in zelo ponosni na rezultate, ki smo jih s strankami v tem času dosegli. V nadaljevanju si preberite nekaj vtisov s spletnih tečajev naših LanguageSitterjev® in strank.
Po enem letu rednih izobraževanj in dela online smo sedaj resnično suvereni. Rezultati? Krasni.

Po enem letu rednih izobraževanj in dela online smo sedaj resnično suvereni. Rezultati? Krasni.

Kaj pravijo naši LanguageSitterji® in naše stranke?

Nuša Počič

“Moje izkušnje s spletnimi tečaji so več kot pozitivne. Tovrstni način dela namreč omogoča, da med uro s stranko delim svoj zaslon in sproti delam zapiske. Če je stranki kakšna beseda na primer nepoznana, jo takoj lahko zapiševa, zapiske pa takoj po tečaju naložim na platformo LS Online ali pošljem prek maila. Hkrati spletni tečaji omogočajo lažjo uporabo različnih spletnih dokumentov z različnimi nalogami za ponovitev določenih slovničnih struktur ali spodbujanje komunikacije, ure pa si lahko popestrimo tudi s kakšnimi igricami, kar je še posebej uporabno pri tečajih z otroki. Tudi same stranke so bile resnično presenečene, kako učinkoviti in enostavni so takšni tečaji – tudi stranki se namreč ni treba posebej pripravljati na moj prihod v pisarno ali se peljati na kraj srečanja, zaradi česar prihrani nekaj dodatnega časa, kar seveda velja tudi zame. Tako da je to resnično zmagovalna kombinacija.” 

NUŠA POČIČ
​LanguageSitterka® za angleščinofrancoščino in slovenščino
“​Danes se s ponosom lahko pohvalim, da se brez težav vklopim v pogovor, ki poteka v angleškem jeziku, in da mi njegova uporaba ne povzroča »cmoka v trebuhu« in hudega stresa. Vendar ni bilo vedno tako! Še pred dobrega pol leta tega poguma, samozavesti in zaupanja v svoje znanje angleščine nisem imela. V srednji šoli sem imela, žal, zelo slabo izkušnjo, ki me je zaznamovala »skoraj« za celo življenje. Ampak sem se lansko leto (2020) odločila, da temu stresu in strahu pred angleščino naredim konec! Vpisala sem se v online tečaj angleščine, na katerem sva z LanguageSitterko® Špelo dvakrat tedensko preko Zooma na izredno zanimiv, igriv in poučen način »odpravljali« moj strah. Na prvi, spoznavni uri sva s Špelo določili želene cilje in načine, kako bova do njih prišli. Tečaj, ki je potekal več kot tri mesece, je minil neverjetno hitro prav zaradi povsem individualno pripravljenega in personaliziranega učnega načrta, ki ga je zame pripravila Špela. V vseh treh mesecih sama niti enkrat nisem pomislila, da bi način učenja kakorkoli spremenila v »fizično« obliko. Fleksibilnost je zagotovo ena izmed največjih prednosti online tečaja, saj se z izbranim LanguageSitterjem® vnaprej dogovoriš za želene termine (uro), po potrebi pa lahko termine tudi spreminjaš.
Tečaj angleščine je bil zame resnično nepozabna izkušnja in dosežek, s katerim sem premagala svoj strah in postala bolj samozavestna. Zagotovo to ne bo zadnji tečaj, ki sem se ga udeležila pri LanguageSitterju®!”
ROMANA KRALJ
Vodja marketinga, Direct4me
Romana Kralj

Kristina Homer

“As a LanguageSitter® in the times of social distancing, I have found online learning to be an excellent solution which allows teachers and students to communicate as if sitting next to each other, safely, and without being hindered by facemasks. It turns out that there are plenty of other benefits of online learning for students and teachers alike. Being able to attend classes from home or work has its practical benefits, but it also means that clients start to associate their regular environments with the target language. It is also good practice for the new norm of conducting business meetings online. Zoom calls can be intimidating, even more so in a foreign language, and online learning can be a useful method of getting familiar and comfortable with this. As for student-teacher relationships, I can happily say that I have become as friendly with my students as in the face-to-face environment, and the fact that we are based in different places has only given us more to talk about. So yes, online learning can take some getting used to and is not without its challenges (suddenly, high-speed internet is a must), but once given a chance, I think most people will be pleasantly surprised – as I was!”
KRISTINA HOMER, LanguageSitterka® za angleščino
“Se tudi vi soočate s pomisleki, da je učenje jezika na daljavo neučinkovito? Priznam, tudi sam sem se soočal z njimi, vse dokler nisem pričel z online tečajem pri LanguageSitterju®, ki je presegel vsa pričakovanja in ovrgel vse pomisleke o učenju jezika na daljavo. Online tečaj je potekal preko sodobne spletne učilnice, ki omogoča učinkovito učenje jezika ter jasno in zanesljivo komunikacijo z jezikovnim trenerjem. Izpostavil bi izjemno zanimivo gradivo in interaktivne vsebine, ki jih je glede na moja interesna področja pripravljala jezikovna trenerka. Učenje je bilo zelo prijetno, sproščeno in hkrati zabavno, kar se je kazalo v občutku samozavesti pri uporabi jezika. Napredek je bil viden po vsaki učni uri, kar je zasluga posebne metode poučevanja pri LanguageSitterju®, ki temelji na naravnem učenju jezika in spominja na spontano učenje maternega jezika. Verjetno bi si kdo mislil, da so bile online učne ure jezika naporne, ampak ravno nasprotno, vsak teden sem komaj čakal na začetek tečaja. Med online tečajem sem bil lahko popolnoma osredotočen na učenje jezika in se mi ni bilo treba ukvarjati z zapiski, ki jih je po vsaki učni uri pripravila kar jezikovna trenerka. Super, kajne? Ker zelo uživam v naravi, sem nekaj online učnih ur opravil tudi na prijetni lokaciji v osrčju Triglavskega narodnega parka, kar je bila res edinstvena izkušnja. Razlogov za izgovore ni, zato ZELO PRIPOROČAM online tečaje pri LanguageSitterju® vsem, ki pri učenju jezikov želijo učinkovit napredek, osebni pristop, ogromno izbiro svetovnih jezikov in prilagodljivost ne glede na kraj ali čas.”
JAKA PODOBNIK, diplomiran ekonomist
Kaja Marinšek

“Z online obliko poučevanja sem se srečala že pred samo pandemijo in tako takrat kot tudi v zadnjem letu se je zelo dobro obnesla. Predtem sem online poučevala zgolj posameznike, v zadnjem času pa na ta način potekajo tudi skupinski tečaji. Z individualnimi spletnimi tečaji nikoli ni bilo težav, saj so definitivno manj časovno »potratni«: stranka se lahko nahaja namreč praktično kjerkoli – doma, v pisarni, na poti ipd. –, pa bosta stik in sporazumevanje še vedno prav takšna kot v živo.
Kar zadeva skupinske tečaje, je bilo na začetku potrebnega malce prilagajanja, a udeleženci so kmalu spoznali, da lahko na tečaju sodelujejo že samo z enim klikom. Glede na to, da online tečaj lahko poteka praktično na kateri koli napravi, je bilo posledično manj »izgovarjanja«, zaradi česar se je izboljšala prisotnost na tečaju. Prav tako so udeleženci sodelovali celo bolje, kot bi v živo, saj so bili po eni strani »v coni udobja«, obenem pa prisotni na tečaju. Velika večina jih je izrazila tudi navdušenje nad obilico aplikacij in (spletnih) orodij, ki smo jih uporabljali na tečajih. Liste in listke so tako zamenjali dokumenti, ki so jih lahko istočasno urejali tudi udeleženci, družabne igre pa priročne spletne igre.
Obenem je bilo udeležence lepo videti tudi v drugačnem okolju in drugačni vlogi, kar je popestrilo srečanja.”
KAJA MARINŠEK
​LanguageSitterka® za nemščino in slovenščino
“Znati italijansko je bila že nekaj časa moja velika želja. Ko sem v začetku marca lani, ravno ko se je postopoma začelo zapirati življenje po celi Evropi, prebrala e-mail sporočilo LanguageSitterja®, da bodo zaradi pandemije začeli s spletnimi tečaji tujih jezikov, sem z veseljem izkoristila to edinstveno priložnost, da iz lastne dnevne sobe še bolje spoznam italijansko kulturo in si svojo željo počasi izpolnim.
Dobro se spomnim občutkov, ko sem prejela prvi spoznavni e-mail, ki mi ga je poslala moja jezikovna trenerka Tanja Rebec kar v italijanščini. Oblivala me je rahla nervoza, ker ob prvem branju nisem povsem razumela vsega, kar mi je napisala, čeprav je bilo iz konteksta mogoče razbrati, da se mi predstavlja in da se bova kmalu srečali. Že ob prvem srečanju je moja nervoza hitro izpuhtela. Učenje preko Zooma je bilo preprosto, s Tanjo sem se takoj počutila domače in pogovor v italijanščini je hitro stekel. Zelo mi je bilo všeč tudi to, da sva se hitro dogovorili, kakšen način odpravljanja napak mi ustreza ter da mi je ljubše slovnico predelovati prek običajnega pogovora in ne s klasičnimi vajami, ki me zelo hitro začnejo dolgočasiti.
S Tanjo po krajšem premoru trenutno spet sodelujem in najini jutranji Zoom pomenki so za naju (mislim, da lahko govorim v imenu obeh) kot tedenski jutranji pomenek s prijateljico ob kavi. Ur italijanščine se tako že vnaprej veselim.”
TINA PREŠEREN
Direktorica, Tranquilladria d.o.o.
Tina Prešeren

Kaja Galič Lenkič

“Kljub začetnemu skepticizmu se je pokazalo, da je spletno učenje v mnogih pogledih še boljše. Razlogov je več:
1. Vsi zapiski ostanejo na enem mestu – na našem spletnem portalu LS online – in se ne izgubijo na listih v mapah in torbah.
2. Učenje je lahko veliko bolj interaktivno – z internetnimi aplikacijami, vajami na spletu, video in avdio posnetki, zapisi, članki … Prav tako lahko vsak manjkajoč podatek (npr. Katero je bilo lani najpogostejše žensko ime v Sloveniji?) v trenutku poiščemo na spletu.
3. Dostopnost kadarkoli in kjerkoli: včasih je kakšen udeleženec ob začetku srečanja še na poti, pa se preprosto priključi na Zoom preko telefona in sodeluje iz avta ali s sprehoda.
4. Vsem ostane več časa za hobije, saj dragocenih minut ne izgubljamo v prometu pri premiku na skupno lokacijo (to velja še posebej za skupinske tečaje, saj tudi v podjetjih delajo od doma).
5. Poučevanje je postalo še bolj prilagojeno. Jezikovni trenerji nismo več vezani na gradiva, ki jih prinesemo s seboj. Če pogovor steče v drugo smer, kot smo načrtovali, se hitreje prilagodimo, pokažemo udeležencu točno tisto, kar ga v danem trenutku zanima, in se ne obremenjujemo s tem, ali bomo na mestu srečanja našli internetno povezavo.
Ugotovila sem, da mi takšen način dela izredno odgovarja, jezikovni napredek in veselje do učenja pa dokazujeta, da je tudi udeležencem spletno učenje všeč.”
KAJA GALIČ LENKIČ
​LanguageSitterka® za francoščino, ruščino in slovenščino

To poletje se vidimo na spletu!

Preverite našo redno ponudbo online tečajev in spoznajte še kakšno prednost, ki jo tovrstni način usvajanja jezika prinaša. Ne spreglejte tudi akcije hitrih poletnih tečajev, ki letos prav tako potekajo prek spleta. Cene smo močno znižali. Pokličite nas ali nam pišite in z veseljem vam bomo svetovali.
Deana Jezeršek
DIREKTORICA

Prijavite se na e-novice: